Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Első Forduló Beszámoló

2012.10.01

 A tegnapi nap folyamán, szeptember 30-án megkezdtük a 2012/2013-as szezont. Az első két mérkőzésünket Székesfehérváron játszottuk az Albacomp csarnokában. A pályára lépve meglepődve állt kis csapatunk, hiszen nem sokan mondhatják el magukról ilyen fiatalon, hogy ebben a létesítményben játszhatnak.

 

Első mérkőzésünket az Alba Regia SC ellen játszottuk.

Már a bemelegítésnél érezhető volt, hogy nem lesz könnyű ez a mérkőzés a Dunaújvárosi Sárkányok számára. Az ellenfél rutinosabb játékosokból áll, így mi csak a tisztes helytállásban reménykedhettünk.

Kicsit meglepődötten, tán nem túlzás azt mondani, lámpalázasan kezdtük a mérkőzést, amit ellenfelünk kegyetlenül ki is használt: gyors labdaszerzésekkel jelentős előnyt szereztek már a meccs első negyedében a fehérváriak.

A mieink sem adták fel a küzdelmet, s bár nem nekünk állt a zászló, azért foggal-körömmel igyekeztek a dunaújvárosi srácok helytállni az Alba Regia csapata ellen.

Sajnos a mérkőzés felére már tetemes volt a Fehérvár előnye, ám a fiúk fegyelmezetten betartották Gábor edző utasításait, s próbálták az edzéseken gyakorolt figurákat a pályán is megvalósítani.

A mérkőzés végére az eredményt nem igazán szem előtt tartva, szinte már a fáradtságtól lépni sem tudtak játékosaink. Ennek ellenére úgy hisszük, emeltfővel távozhattak a pályáról a Sárkányok a végső sípszó után.

Tudtuk, hogy ellenfelünk magasabb színvonalat képvisel, de nem kétséges: a dunaújvárosi „kiskosarasok” legjobb tudásuk szerint harcoltak.

 

A második mérkőzésünket a Dávid Kornél Kosársuli ellen játszottuk.

Mindenki tisztában volt azzal, hogy ez a mérkőzés sem lesz sétagalopp, hiszen jó játékosok alkották az ellenfél csapatát, s bár az Alba Regia elleni mérkőzés után egy órányi pihenőt kapott csapatunk, ez az idő közel sem volt elég a teljes feltöltődésre

Ezt a mérkőzést is kicsit álmosan és – tán az előző mérkőzés magas tempója miatt - fáradtan kezdtük. Újabb ellenfelünkkel sem volt könnyebb dolgunk: ugyanolyan agresszív védekezés és letámadás jellemezte a Dávid Kornél Kosársuli játékosait, mint az Alba Regia SC kosarasait. Ám a dunaújvárosi szív tovább dobogott, s ezt a meccset sem adták fel a fiúk: küzdőszellemünk ismét csillagos ötösre vizsgázott!

Bár ezt a mérkőzést sem sikerült megnyernünk, de  senki ne felejtse el: a bajnokság még csak most kezdődött, sok mérkőzés vár még a dunaújvárosi fiatalokra, rengeteg lehetőség lesz tehát arra, hogy megmutassák a Sárkányok azt, hogy mire is képesek.

Úgy gondoljuk, mindent a pozitív oldalról kell közelíteni. Igaz, hogy mindig rossz veszíteni, ám számos dolgot csak így, a nehezebb úton lehet megtanulni. A Dunaújvárosi Sárkányokat nem törte meg ez a két pofon, s mindenki száz százalékosan biztos lehet abban, hogy továbbra is lelkesen, mindent beleadva készül a csapat az előttük álló megmérettetésekre. Hajrá, Sárkányok!

 

Statisztika: 

  Első Mérközés

  Petrin Ricsi - 6 pont

  Matucza Gyula - 4 pont

 

  Második Márközés:

  Matucza Gyula - 8 pont

  Csépányi Zoltán - 2 pont

  Bozsik Vili - 2 pont

  Petrin Ricsi - 2 pont

  Bartók Dominik - 2 pont

  Braun Patrik - 1 pont